fredag 31 januari 2014

Fredags Tacos

... som tidigare nämnt har vi ätit tacos på Fredagar i evigheter!!!! ... med undantag för kortare perioder då vi varit för less för att äta det hahaha :) 

Senaste tiden har vi ätit tacogratäng, men kände att det var dags att testa något annat ... så i kväll blev det "fish tacos" ganska gott och förbannat kryddigt! Brände hål i matsäcken på första tuggan, men hört att utrensning ska vara bra ?! 

Samtalsämnet under middagen var ... håll i er nu, vi är ju så himla sofistikerade ;) Barack Obama. Erik hade hör på nyheterna att det varit mycket kritik mot honom eftersom han inte hade fått saker att hända så snabbt som det var förväntat , det gick alldeles för långsamt. Jag måste däremot försvara honom, det han främst satsat på att förändra ... vapenlagar, sjukvårsreformen och invandringen ... är verkligen det som är svårast att förändra i USA :) ... och jag tror att om det går för fort så blir det för mycket protester! 



Sen måste jag ge full pott för Michigan vinet :) Shit vad gott det var, hade inte förväntat mig det även fast jag vet att det finns fantastiska viner i MI!! :)  ... vilket innebär att de fantastiska diskussionerna fortsätter under kvällen ;) Happy Friday!



onsdag 29 januari 2014

Det kan vara över



... den arktiska kylan alltså, och ersättas med vanligt hederligt kallt vinterväder :) Ingen ide att älta vädret,,, men fy fasen vad jag längtar till våren. Och alla ni Californien bor ... - shut up ;) jag vill inte höra om sol och värme hahaha!

Hur som helst så verkar de ha fått ordning på vägarna, saltet börjar väl ta ;)  ... så idag bar det av mot Novi och shopping mallet Twelve Oaks, jag shoppade inget, men Sandra shoppade en kavaj - yey.
Härligt att komma ut i alla fall :)

I förrgår städade jag i fem timmar - och slängde ut julen, jag vet supersent!! Skönt det där med att vara hemmafru och man kan ta det lugnt under tiden, gick runt med min telefon och spelade musik och dansade under tiden - sen slog det mig - musiken jag lyssnar på, är i stort sett den samma som jag lyssnade på som 18 åring!!!! Vet att jag hört att den musiksmaken man har som tonåring kommer följa en hela livet - oh my God, jag tror tamigtusan det stämmer :)

... sen blir det ju sådär slött när man är hemmafru, dagarna går ... i går var det lugnt och skönt, hängde lite hos grannen. På fm skypade jag med en människa jag inte känner ... :) vi hänger lite på samma blogg och lämnar kommentarer, har mailat lite med henne, och sen blev det skype. Skitkul, och pirrigt, och hon var så himla härlig och rolig. Kul att det händer något :) ...



“Rock & roll is so great, people should start dying for it. You don't understand. The music gave you back your beat so you could dream...The people just have to die for the music. People are dying for everything else, so why not for music? Die for it. Isn't it pretty? Wouldn't you die for something pretty? ”

- Lou Reed

tisdag 28 januari 2014

För första gången sedan 1978


... stänger University of Michigan i dag på grund av extrem kyla. Att skolor stänger är inte ovanligt, och  i år så har de redan så många gånger så sommarlovet riskerar att förkortas. Men U of M brukar aldrig stänga :)

Detta betyder alltså att det är svinkallt igen och massor av snö ... den här vintern suger fett alltså. Förra vintern var vi ute och gick massor av promenader och det var bara några dagar det året som det verkligen var mycket snö. Nu känns det som vi haft en hel månads istid och ofrivillig isolering ,.,

Förra vintern körde jag mustang, mindre motor än den vi har nu och automat . Det var slirigt som fasen men det gick bra och jag blev riktigt avslappnad och skicklig på att styra även om det verkligen var ångestfyllt i bland eftersom den både fastnade lätt, slirade vid varje sväng och knappt gick igång igen om man blev tvungen att stanna vid ett rödljus om det var uppförsbacke eller snö. Men övning ger färdighet, och lite roligt är det att jag var den enda som hade lyckats ta mig till jobbet på årets värsta snödag där jag jobbade förra vintern och fick bonus för det :) ( Jobbade som Home Health Aide.)

I år har vi alltså en mustang igen - nyare, mycket mer hästkrafter och inte lika bra däck. Den mustangen är mycket slirigare än den förra och går knappt att köra vintertid. Tanken var att den skulle stå över vintern och vi skaffade därför Exploren som vi köpte billigt kontant för att ha som vinterbil :) Sen var tanken att vi skulle leasa en ny Ford år mig. Men eftersom jag nu inte kan jobba, och vi just nu inte har velat binda upp oss på ett leasingavtal och inte vill lägga mer pengar på bilar just nu så har jag alltså mustangen till godo ,,, och med tanke på väglaget så blir jag isolerad - vi hade inte räknat med att vädret skulle bli så här illa, och hade jag haft någonstans jag verkligen behövde vara om dagarna hade vi så klart skaffat en annan bil. Erik tycker att vi kanske bara borde skaffa en varsin normal bil, men att köra mustangen (i bra väglag) är så jäkla underbart, den kör i från vem som helst och ligger så jäkla bra på vägen.

Men hoppas verkligen att det blir mycket mildare snart, för det här är riktigt segt :(

     
               
                                    Erik skottar snö på Hiscock st, vår första  bostad i Michigan :)

söndag 26 januari 2014

House hunting

Som det ser ut just nu så kommer vi bli kvar här några år - om det ordnar sig med det jäkla arbetstillståndet åt mig någon gång - ryktet säger att processen ska ha körts igång  nu efter jul och nyår ... men har inte hört startskottet än, hm.

I alla fall så vill vi då köpa ett hus! Vi har kollat marknaden ett bra tag och håller fortfarande på att funderar på områden, prisklass, planlösning, storlek, osv osv. Vad kan man kompromissa och vad är ett krav ?! Målet är att ha köpt något innan hyreskontraktet går ut i Augusti så vi slipper förnya.

För att få lite känsla för vad vi vill ha så har vi börjat gå lite på "open houses" på helgerna:) Idag var det fyra hus som skulle kollas upp:)

Hus 1:
Fördelar var att det var så galet fint!!!! Mörka trägolv, jättehögt i takt!!! Perkt öppen planlösning, vardagsrum med öppen spis och superfint kök. Dubbelgarage och stor källare!
Nackdelar: Kan vara något fel på gaspannan, en kvinna som var där och tittade sprang ut och sa att här ville hon inte stanna för att det var en gasläcka - japp, det luktade faktiskt. En annan nackedel var att trä däcket var pytteliten, och så var även uteplatsen, och med tanke på att det är en "condo" fast fristående parhus, så får man inte bygga ut. Huset var också galet billigt!!! ... kanske för att det låg i en förort till Ypsi mitt ute i ingenstans .... Om man tittade på grannar och folket som kom och tittade så vette katten om man verkligen skulle vilja bo där.
Men jäklar så otroligt fint och nytt det var!

Hus 2:
Låg norr om Ypsi,några minuter från Ann Arbor - vilket är bra :) Läget var en fördel, stora fina hus i området och stor och fin uteplats med utsikt mot en damm. Stort och fin kök med högt i tak, inredd källare och dubbelgarage. Sen var det nackdelarna som totalt överskuggade, blå heltäckningsmattor och  dassiga väggar som behövde målas överallt. Skum planlösning med två ytor som skulle vara vardagsrum ,,, varav ett kändes mer som en hall och det andra som någon förlängning av köket. Kändes inte rätt alls.

Hus 3:
Vi orkade aldrig åka till hus tre eftersom vi stannade på vägen till hus två och hjälpte en bil som hamnat snett ner mot ett dike. I dag var det svinhalt!!!!!!!!!! Vi höll på att inte lyckas stanna flera gånger och gled igenom två korsningar och var en mm från att köra in i en bil, såg massor av bilar som kört av ... I alla fall så var vi snälla och stannade :) De vi hjälpte verkade dock inte vara vid sina sinnens fulla bruk och misstänker starkt att de gick på något vilket kändes lite läskigt. I alla fall så fick vi upp bilen en bit efter att hela framskärmen spruckigt - den var nog ganska trasig innan. Ett par till människor stannade och hjälpte till... tyvärr fick vi inte upp bilen helt och besninen höll på att ta slut, fanns inge mer vi kunde göra utan körde vidare. Dock hade däcken sprutat massa skitig snö över oss och vi var helt prickiga i ansiktet och fick åka och byta kläder.

Hus 4:
En condo i Canton som såg lovande ut på bilderna.
Nackdel, var att mäklaren inte var på plats så det gick inte att komma in i huset. Sen såg vi att husen låg så tätt ihop och uteplatserna var minimala och inte ett dugg privata.

Summa summarum.
Vi har kommit fram till att det viktigaste är att vi bor någonstans där vi verkligen vill bo, vilket i dasläget är Ann Arbor, eller väldigt nära Ann Arbor eller ev Plymouth. Allting annat känns ganska ointressant eftersom de flesta andra ställen inte har en centrumkärna och inte så mycket restauranger eller annat att göra.

Området där vi bor måste vara trivsamt och mysigt - vi vill inte bli deprimerade över att se crackpundare till grannar.

Huset måste ha uteplats, vi köper hus delvis för att kunna vara ute och njuta och grilla och odla grönsaker. Uteplatsen behöver inte var gigantisk, men trevligt och inbjudande.

Erik vill ha dubbelgarage, jag vill helst ha öppen planlösning, stora fönster och högt i tak. Jag har lite svårt för sånt som känns som en liten box. Storleken går också att kompromissa, visst ett slott skulle vara trevligt, men inget vi behöver ;)

Mycket går att kompromissa - väggar, golv, kökbänkar och luckor och badrum går att piffa allt eftersom, så det ska man inte stirra sig blind på :)

Fortsättnig följer ....


fredag 24 januari 2014

Nylockad

Har precis lockat igenom hela håret :) yeah .... normalt sett så gör jag bara några lockar här och där och det hela tar mindre än tre minuter. Men tänkte att det kunde vara kul att göra något annorlunda hahahaha, så la lite extra tid på smink och hår ;) 
Nu ska jag bara byta om till något trevligare och sen bär det i väg till Ypsi på middag. Vi ska äta med två av Eriks nya arbetskompisar och deras respektive... lite pirrigt eftersom jag inte träffat någon av dem förut - ska bli kul :) 

Hade en seg dag i går där jag tyckte lite synd om mig själv och var lite trött på situationen  .... på kvällen så peppade Erik mig ;) .... på sitt lilla sätt. Han sa åt mig att se möjligheterna och sen drog han några skämt där han härmade mig och tog det hela några steg längre, och fick en lite lätt tragisk situation att verka galet komisk, jag skrattade så jag storknade i alla fall, och jäklar vad befriande det kan vara att skratta!!! Och bra att se på sig själv med andra ögon!

I dag har jag peppat mig själv med massor av inspirerande youtube videos :) Insett att jag behöver ljusa tankar och harmoniska människor i mitt liv :)  .... amen på det ;) 



torsdag 23 januari 2014

Let it go ...



... och med risk för att bloggen handlar om samma sak år efter år .... Så är detta med att kasta ut granen ett återkommande problem! Medan de flesta vill städa ut julen och välkomna våren så gör jag tvärtom! Jag håller fast vid granen med näbbar och klor och tycker den lyser upp så fint, och skapar mysig stämning :) ... men nu har Erik tjatat ett tag, så jag har lovat att den kommer att åka med i morgondagens sophämtning! 

I samma veva som jag kastar ut julen får jag väl passa på att kasta ut min sömniga inställning till livet just nu och passa på att vakna till liv igen :)

Måste spåna på någon plan, eller några mål ... Vad ska jag göra i år ? Vad vill jag göra, för det viktigaste är vad jag vill ... Jag vet redan att jag vill åka till Sverige i sommar, skaffa hus, osv. Men fortfarande oklart vad jag vill göra om dagarna som ger mig mening! Och eftersom jag har alla möjligheter i världen så tänkte jag försöka lista sådant som jag tycker är kul ochse vad som finns inom de områderna när det kommer till volontärjobb/utbildningar/ .

Vad gör man egentligen när man har tid och möjligheten att göra vad som helst ?


lördag 18 januari 2014

Auto show 2014

 Det här med att blogga alltså, jag tycker jag skriver samma sak om och om och om igen ,,, vilket är skrämmande,,, kanske därför jag bloggar mindre och mindre ;) ?? Men det är väl så i livet, att man gör samma saker om igen - äter, jobbar (om man har tur), umgås, shoppar, älskar .... you get the picture:)

I alla fall, enda sen vi flyttade till Michigan så har vi gått på Detroits  Auto show varje år, och så även detta år. Lät bli att ta kort på alla bilarna eftersom man ytterst sällan går tillbaka och njuter av bilderna ( speciellt de 50 bilderna av motorer som Erik tagit under åren, who cares liksom)

Men här är jag i alla fall, lika snygg som alltid ;) med en snorgrön corvette i bakgrunden !



Självklart parkerar man på taket till cobo center, lika svinkallt varje år, men läckert med de halvt förfallna byggnaderna i bakgrunden!


... och en vy över Detroit, people mover och bron till Kanada skymtar i bakgrunden :) 


söndag 12 januari 2014

Jag har gått i ide / till faster Maud

Jag har gått i ide :) Men tror nog att jag snart kommer att vakna till liv igen ;) ... behöver bara lite tid!
Så vad händer i Michigan? ... fortsatt lungt och skönt. Efter en tid med arktiskt väder har vi nu ett par plusgrader och sol!! 

Minus 37 C är inte min grej alltså, speciellt inte när vägarna snöat igen och jag blir lämnad med finbilen - mustangen :) Den är ju perfekt för flera dm snö och ishalka hahahaha - speciellt när växellådan fryser vid väldigt kall köld! Så jag har alltså varit lämnad åt mitt eget öde i några dagar - och en av mina mindre bra sidor, som också kan vara en bra sida - är att jag lever mig in i saker och ting och fastnar i dem . Tyvärr hade jag lite för mycket tid för mitt eget bästa och googlade ihjäl mig på saker jag inte behövde veta hahaha. Men nytt väder och nya tankar ....

Idag var vi på en förvisning av Fords nya bilmodeller i den stora arenan i Detroit ;) Väldigt hysch hysch var det och man fick inte ta med mobilen in, det var totalt fotoförbud :) ... cool show, även om att hemlighetsmakeri verkar lite fånigt ... största ändringen var nog 2014 års mustang! ... men får ju tyvärr inte uttala mig om den förrän efter midnatt så sorry! 
Vi var också och kollade på hus idag. Det var verklige superfräsch med fantastiskt planlösning, ni vet sådana där modulhus som man får välja golv, bänkar och luckor själv:) När vi var klara frågade den kvinnan som var ansvarig om vi tittade åt oss eller någon annat... vi tittade på varandra och svarade att det var åt oss!?! Vi blev då informerade om att det var ett område för folk 55 plus, och hon tyckte inte att vi var riktigt där än hahahaha:) Vi hade alltså kollat in pensionärsboende ;)