tisdag 25 februari 2014

Great Night Out at the Ark :)




Lill-Toker och jag var på musik klubb igår :) Coolaste musikklubben i denna del av Amerikatt "the Ark" :) För ett par veckor sen bestämde jag att det var dags att få en musikupplevelse igen och efter att ha kollat the Arks utbud så  bokade jag biljetter till en grupp som lät intressanta på youtube. Dessutom hade de stickade tröjor och såg så där alternativt hippa ut :) Så efter en middag på Jolly Pumkin i storstaden Ann Arbor så hamnade vi i ett nästan tomt "the Ark".



Whatthef ,,, liksom, vart är folket ? Fördelen var att de dyra sätena var tomma och en volontär rekomenderade oss att sitta där :) ,., och det visade sig att det var två grupper som spelade. Först ut var "the Lonely Wild" från soliga L.A. ( De hade mage att driva med vårt väder.) Helskotta var bra de var, vilken inlevelse, vilken tripp! Jag drunknade totalt i musiken som lätt som en kombination av "the Civil Wars" och " Jefferson Airplane" . Amazing! Den lilla tjejen som sjöng var halva min storlek ungefär;) 



Kändes som man var ganska nöjd efter det första bandet, men Nashville bandet "Apache Relay" var nästan lika grymma dem också :) Enda nackedeln är väl kanske att det var för hög volym för gamlingar som oss,,, herregud, kände mig bakis när jag vaknade i morse ;) ... men antar att alla ungdomar tyckte det var okay, för vi var helt klar bland de äldre i publiken :) 

Riktigt bra musik, och alltid tidigare (med ett undantag) så har det varit väldigt blandad publik och hyfsat fullsatt :) Yey för the Ark i alla fall :) 


söndag 23 februari 2014

Inte för att älta .../ Location, location, location!

Men jag har ju ganska länga pratat om att jag är så redo för ett hus ;) Och i och med att Erik har sitt drömjobb så känns det ju hyfsat stabilt,,, och timingen är perfekt,,, jag skull ha massor av tid att måla, inreda, kakla och gud vet allt, innan mitt gröna kort kommer :)

Det som vi hakat upp oss på just nu är läget?!?! Location liksom!!! Det står mellan Ann Arbor och Canton :) ... och Plymouth, men det är nästan borträknat eftersom utbudet är så litet.

När det gäller Ann Arbor så är det liksom platsen att bo på i denna del av Michigan (enligt mig). Det är en stad som känns som en stad också, med centrumkärna och stort utbud av det mesta. Det finns alltid massor att göra :) och jag gillar folket som bor här! Eftersom University of Michgan finns här så är det en väldigt välutbildad stad, folk gillar Obama, sopsortering, organisk mat och är i allmänhet väldigt avslappnade och trevliga :) Det är långt i från snobbigt och det hänger peacemärken lite här och var :) Jag känner mig hemma här och älskar alla parker och naturen. Jag får som små lyckorus när jag åker igenom och blir glad av att se folk överallt, vilket man inte gör i Canton som känns mycket mer tomt och tråligt.

Nackdelen är att det är dyrare här, vi skulle kanske inte ha råd med den standarden eller läget vi vill. Vi funderar lite på att bo precis utanför, men endå 10 minuter till down town. Erik skulle få lite längre pendling till jobbet också, men endå överkompligt men sammanlagt en halvtimme mer pendling per dag.

Sen kommer vi till Canton där vi bor nu. Där vi bor nu tar det kanske 20 minuter till Ann Arbor och 10 minuter till Plymouth som är som ett lite mindre än Ann Arbor med bra utbud av restauranger osv ...
Fördelen med Canton är att utbudet av hus är större och vi skulle nog lätt kunna hitta något vi är nöjda med i vår prisklass. Canton är en hyfsat ny stad, medelinkomsten är högre än Ann Arbor och det är ett väldigt säkert men tråkigt ställe. Det finns inget downtown, men det mesta man behöver finns här. (Fast saknar utbudet som finns i AA).
Det ligger också i "metro Detroit" och det är närmare till alla småstäder vilket gör att man kanske kommer ut och ser sig om mer.
Det är lite mellanmjölk, men endå ett bra ställe som geografiskt ligger bättre än Ann Arbor!

Men som de trevliga människorna som vi var ute och åt middag med i Fredags konstaterade (Eriks jobbarkompis med fru) så märker man inte så mycket av sin närmiljö när man väl jobbar utan man prioriterar då att ha en fin bostad och inte för lång pendling till jobb. De håller också på att letar hus och de bor i Ann Arbor och älskar det, men funderade endå på att flytta till Canton ... De menade på att man på helgerna när man har mer tid att göra saker inte bryr sig om att det tar en liten stund att ta sig dit man vill ...

Känns som vi borde bestämma område innan vi anlitar mäklare ,,, jag har hela tiden varit för Ann Arbor, men eftersom vi endå inte kommer bo centralt så kanske det är bättre att lägga pengarna på en trevlig bostad här i Canton även om jag blir gladar av att vara i AA och mer uttråkad här ... Hur ska man tänka :) ?

lördag 22 februari 2014

Insikt

När vi först flyttade till USA var jag smal och fräsch ;) ... tyvärr gjorde den amerikanska maten som man såklart ville smaka på att jag gick upp ett antal kg, och efter att jag sett kort på mig själv när jag såg svälld ut med bilringar så bestämde jag mig en gång för alla att börja äta bättre och mindre och motionera varje dag, vilket jag gjorde :) ... sommaren  därpå var jag i hysad form även om jag minskade lite grann på träningen.

Detta år under hösten och julen så gick jag upp lite i vikt, blev en del frossande över julen som vanligt:) Sen har det varit en riktigt kall och jävlig vinter så jag har inte varit ute och sprungit eller rört på mig, i snitt har det varit tre styrkträningspass kanske ... Vintern har varit kall, mörk och tråkig och har kanske unnat mig lite mer mat och vin ;) 

Har inte tyckt att det varit sååå farligt med min viktuppgång, har ju ingen våg, och har bara vägt mig en gång under vintern, vägde kanske fem kg mer än jag brukar och det var runt julen så det var ju lugnt ;) 
Hahaha, för att komma till saken, så kom det som en käftsmäll igår när jag provade en kappa som jag köpt online, köpte den i en storlek större än jag brukar bara för att jag inte är pinnsmal och det är bra om den sitter lite löst ,,, jo visst, fick inte ens igen kappan :) Och med handen på hjärtat så är det bara att inse att jag säkert väger ca 8 kg mer än jag vill väga och har blivit lite chubby igen. Det är i stort sett inga av mina kläder som passar längre, jag får på mig dem, men allt sitter som korvskinn ... Nu jävlar är det hårdhanskarna som gäller! Jag ska tillbaka till 2012 igen, i den formen som jag trivs som bäst, något kg muskler till gör inget, men goodbye till allt fett :) 


Ute på porchen, i ett par smaljeans :)

Sept 2012 i NYC

Skridskoåkning i slutet av vintern 2012,
smaljeans och liten skinnjacka.

tisdag 18 februari 2014

Uppfriskande

I dag var det första dagen med behaglig väder sedan hundra år eller något hahaha. Faktum är att denna vinter verkar hamna som nummer två över mest snödrabbade vintrar sedan de började mäta under den senare hälften av 1800 talet! Men i dag var det sol och bara ett par minus grader. Lika bra att passsa på att njuta av snön, ska tydligen bli plusgrader de två näramste dagarna :) 

Hur som helst så blev det en ca 6 km promenad, tog dubbelt så lång tid att gå som det brukar ta att springa samma runda!! Var inte speciellt skottat hahaha, mer än lite skidspår någon bit ;) Jag var ganska mör när jag kom hem, men jäklar vad skönt det  var med frisk luft!! Vad jag saknat att vara utomhus :) 



måndag 17 februari 2014

Gissa vem som blev stoppad av polisen idag ?

Första gången jag blir stoppad,,, tror jag ;) I alla fall i USA.
... och gissa varför ? Inte för att mustangen och jag var ute och racade, inte ens för felparkering. Jag blev stoppad med blåljus (inga sirener tack och lov) för "plate violation" hahahaha, såååå fånigt! Tydligen har vi missat att betala bilskatten - vi fattar inte hur, men så är det! Så 130 dollar i skatt och 130 dollar i straffavgift plus att mitt körkort inte är fläckfritt längre ,,, hade hellre haft fläcken för fortkörning faktiskt ;) 

Jag kom ut från mataffären och skulle svänga höger på huvudled. Precis då kom det några brandbilar så trafiken stod still. Och på huvudled framför mig var en polisbil med en kvinnlig polis som tittade åt mitt håll ... jag kom i alla fall ut ett par bilar bakom henne i vänster fil hon i höger. Sen lyckades hon hamna snett bakom mig ,,, och helt plötsligt så var hennes taklysen igång... tog ett tag att fatta att det var mig hon var ute efter, jag hade ju kört helt perfekt eftersom jag såg henne i backspegeln hela tiden ;) ... i alla fall så var hon trevlig och glad ;) ,,, och lustig nog så hade jag på känn att något skulle ske efter att hon sneglat åt mitt håll ... Så kan det gå - det lönar sig att ha koll på räkningarna! 



Update

Sooooooo, livet i Canton fortsätter att ha sin gilla gång :) Vi har en av de kallast vintrarna sen de började mäta vilket inte är någon överraskning. Vi har den senaste tiden haft runt minus tio istället för minus trettio, och i dag ska det snöa någon dm! .... och resten av veckan ska det bli plusgrader - spännande! 




Förra veckan hade jag hela tre kompisdater :) Yey, varav den ena var lunch på japansk restaurang.  Jag är egentligen inget fan av japansk mat eftersom den mest består av ris vilket jag undviker att äta, men det är kul att prova olika typer av mat :) 

Fick mig även en funderare gällande umgänge. De visade sig att några människor vi umgås med har lite oattraktiva värderingar. Självklart kan man inte kräva att alla ska tycka och tänka som man själv, och man får självklart ta hänsyn till att alla har sina fel och brister, inklusiven en själv så klart.  Har funderat lite kring detta ... om man dumpar de som vänner för att de ser ner på vissa människor så är man ju inte bättre än dem eftersom man då själv ser ner på okunniga och fördomsfulla människor ... Alltså gör man ju likadant själv ;) ... men måste faktiskt erkänna att det inte känns lika självklart att umgås ,,, men antar att det ger med sig! 



 Försökte mig på lite shopping också, var sugen på denna klocka ;) Men jag är sǻ mesig så jag smsade Erik för att få åsikt och han tyckte siffrona var för stora och jag kan väl hålla med så istället blev det lite smink shopping hahaha!


  

Alla hjärtans dag tog vi det lugnt på! Fick förresten en Kindle Fire av Erik i present;) ... något jag sneglat på en längre tid utan att slå till ... Kan väl tycka att det kanske blir lite mycket teknik med alla plattor, mobiler och laptops, men jag hade ingen surfplatta innan, och det funkar riktigt bra att läsa böcker på den ju, och smidigt att låna eller köpa, kommer säkert bli bokmal nu :)
 ... ahh just det, Lördag blev vi bjudna på middag, och Erik åt världens tjockaste hamburgare!!
   

Under Söndagen gick vi faktiskt och kollade ett par hus ... här i Canton. Fast jag egentligen inte vill bo här. Men vi var lite nyfikna - husen var så där, alldeles för dyra för vad man får för pengarna, och ganska dålig standard. Gillade inte planlösningen heller ... På bottenvåningarna fanns det två vardagsrum, kök, badrum och ett litet matrum. I ett av husen kom man in i vardagsrummet från garaget. Jag ogillar överlag när man inte kommer in i en hall utan direkt in i ett rum - vägrar ha ett hus som är så.
Hur som helst, vet inte vad vi ska ha två vardagsrum till ?! Har hellrre öppen yta istället för rum överallt.

I Lördags kväll flippade jag ut ... haha, visste att jag skulle få ångra mitt utbrott ;) ett par glas vin och några irritationsmoment och sen vid läggdags så sa jag till Erik att jag hade fått nog av USA, efter sommaren kommer vi flytta tillbaka till Sverige, nu jäklar ska det vara rättvist och vi båda ska kunna jobba! Så stabilt är det just nu hahahaha :) 

Med andra ord, jag önskar jag kunde bestämma mig för något och sen köra racet ... man jag vet inte vad jag vill ... och faktum är att nästa människa som frågar hur det går med det gröna kortet åker på en smäll. Samma sak gäller alla idioter som tror att meningen med livet är att jobba ihjäl sig och därför ser ner på mig och tycker synd om mig ... eller så är det bara jag som tar åt mig ...  jag vet inte. Inte för att det borde spela någon roll men det känns som folk tycker att man är helt dum i huvet som står ut med att bo i ett land utan att kunna jobb, och speciellt så här länge - eller så är det bara jag som projecerar och tycker att jag är en idiot som står ut så här länge! Vad säger det om min intelligens liksom?! 

fredag 7 februari 2014

Freakin funny

Har haft en fantastiskt trevlig kväll :) Först middag på Vellum i Ann Arbor där vi drack rose och åt crabcakes :)  ... och sen vidare för en och en halv timmes stand up! Och jag var glatt överraskad må jag säga. Trodde mycket av den amerikanska humorn skulle vara för banal och att det skulle vara massor man inte fattade om man inte var amerikan. Men allt var glasklart och skitroligt, skrattade så skrattmusklerna nästan låste sig :)

 Roligast var den unge kille som berättade om hans första jobb som en sådan där som packar varorna i påsarna i mataffären :) Han frågade alltid "paper or plastic " ? 

... kan ju tillägga att jag hatade den frågan länge och svarade alltid " whatever is fine" ... men eftersom alla är så artiga i det här landet så påpekade Erik massor av gånger att det lät lite smått otrevlig att förringa detta stora beslut ;) ... och sen när en trevlig kille i kassan på Busches kommenterade så bestämde jag mig för att låta mycket mer artig och entusiastisk :) 

Kanske lite därför jag tyckte detta var galet rolig hur han drev med denna viktiga fråga :) Han drog upp olika exempel på vad folk svarat när de fått frågan och roligast var en herre som svarade " plast tack, frugan kan andas genom en papperspåse :) hahahaha, min humor är sjuk och morbid och jag skrattade så jag grät;) 

Shit vad kul detta var, fick mersmak!



Jag och Sandra på komedi klubben, vi har känt varandra enda sen jag flyttade till Ann Arbor :) 

torsdag 6 februari 2014

Förbannad

Fick just dåliga nyheter angående det där med arbetstillstånd/grönt kort. Först blev vi lovade redan i början av vintern/senhösten,,, för att sedan få det ändrat till direkt efter jul... för att sedan bli lite bortglömt fram till nu ... Och nu fick vi reda på att det inte kan  ske förrän till hösten ... i bästa fall kanske innan sommaren(fast det är väldigt osäkert, och bara om det går att tänja på reglerna). Sen tar det ju ett tag att få det där jäkla tillståndet ... Jag hade räknad med att kanske få något temporärt tillstånd efter sommaren, det som man brukar kunna få när ansökan kommit en bit på vägen.

Kan inte med ord beskriva hur jäkla förbannad och besviken jag är just nu, borde inte blogga om det medans det är så färskt, men det brukar ju hjälpa att dela med sig hahahaha. Och nu känner jag mig så arg så jag nästan skulle kunna flytta berg. När man sitter som på nålar och väntar så är till hösten en jäkligt lång tid ... vilket innebär att vi har GC till sommaren 2015 kanske.

Jag har ju sagt att jag vägrar köpa hus förrän ansökan är påbörjad vilket gör att jag antingen får tänka om eller lägga husplanerna åt sidan just nu. Det där med hus har liksom varit mitt glädjeämne efter en ganska dryg och tung höst och början av vintern.

Dessutom har jag ju inte kollat upp någon utbildning eftersom jag räknat med att kunna försölka komma igång med någon form av jobb efter sommaren... Nu när jag vet att detta verkar bli ännu mer uttraget så känner jag lite att jag fått nog. Vi har varit här i USA i drygt tre och ett halv år, och under den tiden så har jag lyckats jobba som sjuksköterska i lite under ett halvår ....

Tanken har ju varit att spara pengar till hus och inte lägga de på någon utbildning ... men som det känns nu så kommer jag definitivt  prioritera mig själv i vår, och hittar jag något som jag verkligen vill plugga så kommer jag göra det oavsett vad det kostar - självklart inom rimliga gränser!

Ska vi vara kvar här ska det tamigfan kännas okay för alla inblandade parter :) ... så nu ska jag bara coola ner mig och sen börja kolla efter lite mer långvarig sysselsättning/studier, wish me good luck!

måndag 3 februari 2014

Helgen

Lördagen åkte vi in i Ann Arbor, grått, blött och isigt :) Vi skulle hämta lite post ;) Har ju inte gjort eftersändning och de nya hyresgästerna som  bor i radhuset där vi bodde är så snälla så de mailar oss när det kommer post till oss, sen lägger de ut de i brevlådan så vi kan hämta :) Nu var det lite papper som är bra att ha inför deklaratione som kommit till den av oss som är slarvig nog att inte ändra adress hahaha. 


 

Erik passade på att klippa sig och vi hade spanat på ett hus som vi kollade närmare på , tyvärr bara utvändigt, ej huset på bilden hahaha.



Söndagen satt vi barnvakt hela dagen åt grannens tvååring :) Jag gick dit på morgonen medan Erik fortfarande låg och sov. Fick instruktioner om att vi kunde måla om vi ville. Då lade man alltså ut papper på köksgolvet och målade med färg som var lätt att tvätta bort om den kom på golv osv. Blev endå lite nervös när ungen doppade händerna i färgen och skakade de så hela köket blev grönt. Sen trampade han i färgen och hann ta tag i saker hahaha. Det var färg överallt, hade ingen aning om hur fort kladd sprider sig ;) ... dagen avslutades med pizza, och Superbowl :) ... eller ja, jag stod ut med två tredjedelar av matchen, både den och reklamen var totalt värdelös i år. Men det är ju maten och sällskapet som räknas !