onsdag 14 maj 2014

Vilken jäkla konsert/fy vad sorgligt!

Vi var på en helt fantastisk konsert på the Masonic Temple i down town Detroit i går! 

Antar att historien om Rodriguez inte undgått någon ;) den talangfulle folksångaren från Detroit som gjorde ett par album i början av sjuttiotalet men aldrig slog igenom. Trodde han - helt ovetandes hade han blivit en kultfigur större än Beatles i Sydafrika medan han fortsatte sitt tunga jobb som byggarbetare i Detroit. 

Den oskarsbelönade dokumentären Searching for Sugarman handlar om historien om Rodriguez . Den svenske filmskaparen Malik Bendjelloul jobbade under flera år med att sammanställa denna dokumentär om den skygge Detroit artisten. Både filmen och Maliks sommarprat om hur filmen kom till är två sådana fantastiska historier och bland det mest inspirerande jag någonsin hört! Jag blev därför helt förtvivlad igår när jag efter konserten googlade på Rodriguez för att få lite mer fakta och upptäckte att Malik dött i går bara 36 år gammal!?!!?! What the f,,,,,,liksom ?!?!?! 

I alla fall så har jag velat se Rodriguez enda sedan jag såg filmen. Och jäklar så grym han var!! Hans låtar är fantastiska berättelser om livet i Detroit på sextiotalet och jag hade svårt att hålla tårarna tillbaka på "Sugarman" och "Crucify your mind", det var så galet bra! Och ljudet och sången var så bra så man nästan undrade om det var förinspelat, men det var det så klart inte - bara lät så eftersom Rodriguez är en sån skicklig musiker som verkligen kan sjunga. 

Eftersom detta var på hemmaplan så kan ni ju tänka er publiken! :) Den var helt galen! 


3 kommentarer:

  1. Hur gick det med parkering? Antar att det gick bra, att ni inte blev rånade eller något annat hemskt eftersom du bloggar ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, näää det gick bra. Vi vaar ute i otroligt god tid och var typ de första som körde in på den 20 dollars parkeringsplatsen precis brevid palatset :) ... så vi hann ta det lugnt nnan det sega förbandet började spela, "njuta" av förbandet, vänta en halvtimme på Rodriguez, och slutligen avnjuta Rodriguez :)

      Radera
  2. Vilken obehaglig timing eller vad man ska säga.. Härligt att han var så bra live i alla fall!

    SvaraRadera