tisdag 6 maj 2014

Washington D C


I Lördags morse åkte jag och Don Draper ;) till D C för lite sightseeing och besök på ambassaden. Ambassaden var i och för sig inte förrän på Måndagen, men gjorde ett minnesvärt intryck på oss :) Fin byggnad och kontor precis vid vattnet. Hipstergossen som tog emot oss i receptionen undrade var vi ville hämta ut passen, vi undrade var i Michigan det gick att hämta ut - gossen undrar då i vilken stat Michigan ligger ;) ... kan inte hjälpa det, men lite komiskt är det när man jobbar på ambassaden i USA att inte ha bättre koll. Sen skulle vi betala, tror det blev ca 500 för bådas pass, Erik undrade då om det var kronor eller dollar hahahaha - nu förstår man i alla fall hur ambassaden har råd med fint kontor och personal. Dyraste passet ever :) När vi skulle ta korten till passen undrade damen i luckan om vi var syskon ?!?! eftersom vi hade samma efternamn ... och det får vi då verkligen hoppas att vi inte är :) vet inte till vilka hemska brott jag gjort mig skyldig till då ;) 



Vi promenerade efter "nationall mall" tills fötterna blödde haha, nästa gång kommer vi defintitivt att ha gympadojor! 


Vita huset :) Undrar hur mycket privstliv de har där egentligen, kan de ligga ute och sola? 


Superfina byggnader! ... och en ren och fin stad - väldigt varmt var det också, 27 C i skuggan, trodde jag skulle smälta bort under Söndagen och fick panikshoppa ett linne på H & M :) Vår uppfattning av Wasington är att det saknar lite själ, det är väldigt mycket kostym människor där och bilar med tonade rutor. Och en hel del folk som jobbar inom service yrken, men jag fick ingen riktig känsla av att det var en mysig stad att verkligen leva i:) Men riktigt fantastiska byggnader dock! 

6 kommentarer:

  1. Åh vad härligt med en getaway (även om ni hade ambassadärenden)! Washington DC stor absolut på min bucket list. Kram!

    SvaraRadera
  2. Mysigt med en liten tripp! Kul att se Washington D.C även om det inte var en så mysig stad..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Washington var mysigt och jättefint, blev inte så där förälskad som man kan bli i vissa städer bara :) ... vissa ställen känner man verkligen att man skulle kunna bo i, eller återkomma till, lite av den känslan uteblev.

      Radera
  3. Haha, Don Draper? Syskon? :) Roligt att det var hennes första tanke. Min är alltid - dom är nog gifta!
    Det ser i alla fall fint ut i Washington, har hört att det ska vara lite mer europeisk känsla över staden. Vi kommer antagligen också få åka dit i framtiden för ambassadärenden, vilket jag faktiskt ser framemot :)

    Ha en trevlig helg,
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. ;) Vi har ju kollat en del Mad Men, och sist Erik klippte sig använde han Don Drapers frilla som inspiration ;) ,,, den har dock växt ut lite nu :) .... jag tänker oxå att man är gift om man har samma efternamn. Hur ofta bor man med sitt syskon utomlands i vuxen ålder ?!?
      ... och staden är supercool, speciellt national mall var pampigt värre :)

      Radera