torsdag 19 juni 2014

Update

Vi fick nycklarna till huset redan i fredags kväll faktiskt, en hel vecka tidigare än beräknat! Så förra helgen klämde vi in en 35 års fest, Liberty fest i Canton och städning av lägenheten.

Jag började städa köket och Erik började att måla insidan av köksskafferiet och garderoben i hallen.
Vi har massor av inbyggda garderober så där som är typiskt i USA, vilket är bra för då slipper man lägga pengar på att köpa garderober :)

När vi fick nycklarna i fredags så såg det ut som säljarna höll på och städa och det var hyfsat rent. Men skenet bedrar! Vid närmare titt så var det en hel del kvar att städa! Köket tog en hel dag, kökskåpen är gigantiska. När jag stod på köksbänken så började de i knävecken på mig och var lika långa/höga? som jag.

I alla fall så blir det lite antiklimax att börja att städa allt - vilket var väntat, men samtidigt så kommer alla skavanker fram när alla möbler är borta :( och det är mycket som är slititet och behöver målas/bytas som alla lister, persienner, dörrar. Vi kommer att måla om alla väggar också - tur att vi har tid på oss!
Just nu känns har jag konstant träningsvärk av all städning och är konstant påverkad av alla rengöringsmedels ångor hahaha! I dag ska jag jag rengöra alla heltäckningsmattor - vi köpte faktiskt en mattvätt som jag ska prova för första gången. Den kostar fyra gånger det en maskin kostar att hyra så den kommer nog betala sig själv snart ;) Vi har (snygga!) heltäckningsmattor i alla sovrum och ett av vardagsrummen och jag vill gärna kunna blaska av de emellanåt :)

Sen i kväll och imorgon blir det fokus på att packa ihop grejorna här i lägenheten. På lördag förmiddag flyttar vi - sen på Söndasmorgon flyttar de nya hyresgästerna in. Ska hinna städa där emellan också ... Det går verkligen undan just nu, och jag har aldrig varit så trött på att städa hahaha! Nästa gång kommer vi anställa någon för flyttstäd!

Förresten, var det någon som trodde att det gick att göra ett helt inlägg om flyttstädning ;) ....

7 kommentarer:

  1. Ja städning är inte skoj, särskilt inte flyttstädning! Men det är härligt när det är gjort och det blir rent och fint :)

    Vad kul att ni nu är igång med flytten, att ni nu har ett alldeles eget fint hus - måste vara en fantastisk känsla! :)

    Trevlig helg,
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det känns roligt med hus :) men längtar efter att få allt målat så som vi vill ha det, för nu känns det lite ofrächt! Trevlig helg!

      Radera
  2. Men herregud människa. Ordna flyttfirma och städfirma (speciellt till den gamla lägenheten)!! Finns inget så omotiverande som att flyttstäda en lägenhet som nån annan ska bo i (speciellt här i usa där ingen annan städar så man flyttar ofta in i en värre städad lägenhet än vad man lämnade ifrån sig). Hoppas det kommer att känna bra när ni är på plats. Kram!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den gamla lägenheten är ganska lättstädad, vi ska ju hyra ut den "olagligt" i andra hand i två månader. Så tror den städningen går smidigt! När vi väl lämnar tillbaka lägenheten så tror jag den bara behöver vara grovstädad. Tror de städar den professionellt, lägenheten var superren när vi flyttade in i alla fall :)

      Huset gav sken av att vara mycket renare när vi hämtade nycklarna hahaha. Sen har jag lite fobi för andras städning, jag har ju ingen garanti för att du använt rena trasor och verkligen gjort det som ska göras ;)
      I alla fall så är det mesta gjort nu, men nästa gång som sagt! Kram

      Radera
  3. Det är ju så himla trist att städa, men äntligen får ni flytta in i ert alldeles egna hus :D Grattis till husköpet!

    SvaraRadera
  4. Åhhh finns inget värre än att flyttstäda. Det är hemskt!!! Vi har ju också precis flyttat men vi hade tur då de skulle riva ut allt som var så vi slapp städa i princip :). Så jätteroligt med erat nya hus dock. Det kommer var ett stort projekt med mkt jobb men kommer vara så väl värt det i slutändan. Se det som ett prolekt som du typ har letat efter sen sist tiden :). Du kommer ju inte hinna vara uttråkad direkt :). Kram

    SvaraRadera
  5. Åh, ser fram emot bilder! Hoppas städningen gick bra, tråkigaste som finns, vi städade knappt vår lägenhet, haha men vi visste att de ändå skulle ta in flyttstädare då vi hört det från grannar, så kändes onödigt att lägga ner hur mycket tid som helst på det om de ändå inte skulle acceptera det.. Och så var vi lata, haha..

    SvaraRadera