måndag 11 november 2013

Veterans day

... och veckan började med att jag städade hela lägenheten, plockar tvätt osv. Efter det ringer jag Sverige, google voice är suveränt, kostar bara 2 cent/minut, borde verkligen ringa oftare, mycket bättre ljud än skype.

Sen gör jag något jag inte gjort på evigheter, jag drar iväg till gymmet. Har skrivit upp mig på en fri provvecka. Har faktiskt inte skaffat gymkort tidigare eftersom vi inte hade speciellt nära till något gym när vi bodde i Ann Arbor och vi hade all utrustning vi behövde hemma. Men nu har vi nästan gångavstånd och jag tyckte det kunde vara kul att prova på :) Så efter 45 minuter i någon trampmaskin som skulle vara bra för ben  och rumpa - jäklar vad jag trampade, blev alldeles svettig, så körde jag alla benmaskiner de hade på gymmet ;) Ser fram emot tränigsvärk i morgon. Så jäkla underbart att ta ut sig så man nästan kräks, det var ett tag sen sist.

Sen kom första snön i kväll också ... Vi var på väg en liten bit norrut under kvällen för att skaffa vinterdäck till mustangen. Nya däck kostar som flygbiljetter till Sverige för två personer ;) så vi blev ganska glada när vi på craigslist hittade frächa däck som bara körts en och en halv säsong. Som alltid när man hittar grejor på craigslist ska man ju vara lite försiktig och därför åkte vi bägge två, sen var jag väl inte så där superpigg på att själv bedömma skicket på däcken heller . I alla fall så skulle vi träffa killen utanför hans kontor där han tydligen har däcken ... kontoret visar sig vara någon form av firma som sysslar med återvinning. Killen sätter sig på en truck och åker och hämtar däcken på något lager. Det visar sig att två av däcken haft helt fel luftdryck och är snedslitna. Killen själv verkar förvånad och besvärd över detta och jag och Erik överväger på svenska hur vi ska göra. Vi beslutar att köpa däcken till ett lägre pris, hur som helst mycket billigare än nya, och två av dem är i nyskick :) Tyvärr hann vi inte ta ut kontanter utan har bara checkhäftet med oss. Killen vill inte ha check vilket är förståeligt, så vi stuvar in däcken i vår bil och bestämmer oss för att åka till ett bankkontor och killen och hans kompis följer efter oss i sin bil. Bara det att vi missar att killen kommit ut och satt sig i sin bil, så vi står parkerade bakom deras bil, vilket gör att de säker tror att vi vill åka efter dem och sedan smita med däcken,,,när de vinkat fram oss en tredje gång fatta vi äntöigen hahaha, dessa ofärskämda svenskar som dessutom prutat hutlöst ;)

När vi kommer fram til banken visar det sig att det är Veterans day som innebär att alla banker är stängda - vilken jäkla miss !!  Vi provar helt enkelt att ta ut pengar i bankomaten ,,, Bara det att vi inte har pinkoden till en av bankerna vi har, och den andra är maxbeloppet av vad man får ta ut per dygn lite mer än hälften av vad däcken kostar. Vi börjar stressat och förvirrat stoppa in alla kort vi har hahahahha, men lyckas inte få ut mer pengar. Jag går och handlar lite godis och försöker få "cash back" av en superflummig kille i kassan som verkar gå på något . Allt detta tar lite tid och till slut går vi tillbaka till killen som väntar på parkeringen och erkänner att vi inte lyckats få ut hela summa - pinsamt nog. Vi undrar om han kan ta resten som en check vilket han går med på efter att han fotot våra körkort och reg skylten hahaha, kan verkligen förstå om vi verkar skumma. När vi åker därifrån får vi ett par samtal från banker som misstänker att vi blivit utsatta för försök till förskingring ;) - dvs våra desperata försök i bankomaten ... kvällen avslutas på Ruby Tuesday och vi är glada över att kontokorten funkar överhuvudtaget  :)

8 kommentarer:

  1. Haha vad styrigt och krångligt det blev :) Men skönt att ni har vinterdäck nu, man kan aldrig vara försiktig nog när det kommer till snöväder. Måste erkänna att det är lite skönt att slippa tänka på sånt :) Dock betyder det inte att vi inte måste byta däck ofta, dom slits otroligt fort här, vägarna är så himla dåliga!

    Ha en bra vecka! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vinterväglag är ett gissel, var glad att du slipper :) Intressant att vägarna är dåliga i CA också, här är det katastrof på vissa håll :)

      Kram

      Radera
  2. Haha, vilken story! Tur det löste sig i slutänden ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, lite lustigt att vi var rädda för skummisar, och sen blev det vi som betedde oss väldig suspekt ;) Men nu är däcken på och vi har två bilar som funkar på vinterväglag, yeay :)

      Radera
  3. Haha herregud vilken grej. Låter precis som något som skulle hänt oss också :)... Härligt med gymmet. Kan vara skönt att komma ut ur huset på så sätt. Nu när jag är hemma så känner jag hur viktigt det är att man kommer ut med jämna mellanrum. Annars så börjar man snabbt känna sig nedstämd. Allt handlar om den där balansen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, däckköpet var allt annat än smidigt hahaha ;) Ja, balans är bra - och tycker det är skitbra att något konkret ställe att åka till där det finns folk ;) ... som inte är shoppig relaterat hehehe. Min gratis vecka är slut så ska nog investera i ett medlemskap :)

      Radera
  4. You forgot to tell me this story that day when we met. How is this possible?? this story is one of a kind :)
    Your behavior must be suspicious since the guy didn't trust you ;)


    SvaraRadera