onsdag 9 oktober 2013

In Ypsilanti

Haha, har aldrig haft Ypsi som ett ställe där man har en lunch date :) Ryktet säger att man ska hålla sig borta eftersom det är farligt där! Ypsi ligger alltså öster om Ann Arbor, och mellan Ann Arbor och Canton där jag bor nu. Det är faktiskt bara 14 minuter från min dörr till down town Ypsi. 

Visst det händer mer än det gör på vissa andra ställen, och en del av de människorna vi såg hade väldigt mycket tatueringar, en stor procent av dem saknade en kroppsdel ?!, och flera stycken såg inte ut att må så bra, ett antal bilar såg ut att ha sett sina bättre dagar, och ett par tutade efter oss ;)  
Men trevlig lunch på ett mysig cafe hade vi, och det finns många fina byggnader i stan.



Här är det historika museet :) 


Vi promenrade faktiskt en stund eftersom det var så fint väder, och här är Riverside Park där vi går på Elvis Fest varje år :) 


Billigt braj ;) 



... och lilla jag posar i Depot Town. 

Kan påpeka att namnet Ypsilant inte är finskt och inte heller indianskt, utan är döpt efter en grekisk krigs hjälte.Även intressant fakta att artisten Iggy Pop växte upp i en trailer park i Ypsi.

6 kommentarer:

  1. Ser i alla fall ut att vara ett trevligt område även om det ska vara farligt :) Finns det många ställen runt om som är mindre bra? Är Michigan en stat med mycket fattigdom och brottslighet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet, Ypsi ser trevligt ut, men det är bara en illusion ;)

      Michigan är nog en ganska tätbefolkad stt, i alla fall runt "metro Detroit" där vi bor. Några av USAs bästa områden, dvs trygga (ej snobbiga) ska ligga här, bland annat Canton där vi bor nu, samt några av USAs absolut farligaste städer som Flint, Detroit,... men om man undviker dem ställena så känns det väldigt medelklass tycker jag :)

      Radera
  2. I have a good time! Ypsi Ypsi

    SvaraRadera
  3. Svar
    1. Yeah Ypsi is so cool ;) We should go back during nighttime or so ;) hahahaha!

      Radera
    2. sure that's a great idea. I'll try to be brave ;)

      Radera